29 января 2014

21 цікавий факт про Адольфа Гітлера

1. Майбутній фюрер Німеччини народився в готелі. Хлопчик побачив світ 20 квітня 1889 року о 18 годині 30 хвилин, а через два дні був хрещений іменем Адольф.  
Маленький Адольф
2. Адольф Гітлер ненавидів ходити до школи. Пізніше він згадував лише одного вчителя, який йому був до вподоби – Доктора Потча, через те, що познайомив маленького Адольфа з героїчним минулим Німеччини та прищепив ненависть до Габсбургів.
Адольф Гітлер в школі 1901 рік (останній ряд в центрі)
3. Точно не відомо, чому Гітлер так сильно зненавидів євреїв. Хтось каже, що це було викликано нелюбов’ю до діда (який, припускають, був євреєм). Інші кажуть, що Гітлер розгнівався на лікаря-єврея, який не зміг вилікувати Адольфову матір і та померла. Так чи інакше, на Адольфа сильно вплинула атмосфера тогочасного Відня, який був дуже відомий за свій антисемітизм.
Сучасні інтерпретації
4. В молодості Гітлер мріяв стати художником. Він двічі намагався вступити до Віденської академії мистецтв (в 1907 і 1908 році), проте обидва рази його не прийняли. А в січні 2012 року картину фюрера "Нічне море" продали на аукціоні за 32 тисячі євро.
Картина Адольфа Гітлера "Нічне море"
5. Як відомо, у Гітлера не було дітей. Проте існує версія, що під час своєї військової служби на Першій світовій війні, Гітлер мав стосунки з шістнадцятирічною Шарлоттою Лобжуа, яка народила від Гітлера сина – Жана-Марі Лорет, який помер в 1985 році у віці 67 років. Жан-Марі ніколи не бачився зі своїм батьком, проте воював на боці нацистів у Другій світовій війні.
Гітлер мабуть дуже любив дітей
6. Гітлер ніколи не набирав більшості на виборах. Його партія NSDAP отримала 37,3 % голосів у липні 1932 року. А коли в 1933 році Гітлер став канцлером, нацисти складали лише третину членів Рейхстагу.
В ході передвиборчої кампанії 1923 року
7. Гітлер – єдиний в історії політик, який виконав усі передвиборчі обіцянки після приходу до влади в 1933 році.
Гітлер на нацистському мітингу
8. Кажуть, Гітлер ніколи не знімав свого піджака на публіці, можливо через те, що боявся показати сліди поту на сорочці.
"Апокаліптичний, далекоглядний, переконливий". Постановочний фотосет Генріха Гофмана. 1925 рік.
9. Особистий фотограф Гітлера Генріх Гофман у своїй книзі "Hitler Was My Friend" ("Гітлер був моїм другом") пише, що, як видно з багатох фотографій Гітлера, вождь часто експериментував зі своїм образом. "Тобто Гітлер для свого часу був дуже сучасним політиком".
Гітлер часто експериментував зі своїми луками
10. В 1938 році журнал Time назвав Гітлера людиною року. До речі, в наступному році Time помістив на свою обкладинку вже Йосипа Сталіна.
Адольф Гітлер на обкладинці TIME
11. В 1937 році відомий психоаналітик Карл Юнг аналізував манеру письма Адольфа Гітлера та зробив висновок, що такий почерк властивий людям, яким притаманні жіночі інстинкти.

12. Відомо, що Гітлеру належить ідея виробляти секс-ляльок для солдатів німецької армії. Ляльки були невеликого розміру, а тому легко вміщувались у солдатський наплічник. Кажуть, що угорську акторку Кеті вон Негі просили стати прототипом цих ляльок, проте вона відповіла відмовою. Тоді виробники обрали образ блакитноокої білявки для штучної ляльки.
З австрійськими прихильницями
13. Гітлер важив близько 70 кг та мав зріст 178 см. Проте варто зазначити, що вага його достатньо приблизна, адже він відмовлявся роздягатись навіть для медичного обстеження.
З маленьким оленятком
14. Впродовж життя на Гітлера було здійснено два замахи. Перший відбувся у 1939 році у мюнхенській пивній, де у трибуну, за якою мав виступати Гітлер, було вмонтовано вибухівку. Проте Гітлер дуже рано покинув зустріч, а тому не постраждав. Другий замах мав місце в 1944 році, коли від вибуху Гітлер достатньо сильно постраждав, проте не загинув. Він наказав перетворити страту змовників на жахливі тортури, зняти це на відео, після чого сам передивлявся це відео.
Адольф читає ранкову пресу
15. Гітлер і Єва Браун одружилися в 1945 році, за 36 годин до своєї смерті. Єві Браун на той час було 33 роки, Адольфові – 56.
Гітлер та Єва Браун 1943 рік
16. Існує низка конспірологічних версій, які стверджують, що Гітлер не покінчив життя самогубством, а втік. Згідно найпопулярнішої версії, фюрер та Єва Браун, залишивши після себе двійників, втікли до Південної Америки, де прожили спокійно під чужими іменами до глибокої старості. На фото нібито 75-річний Гітлер на смертному одрі.

17. ФБР також вважала, що Гітлер міг втекти, а тому поширювала ось такі фотороботи, де були зображені можливі варіанти вигляду Адольфа Гітлера.

Якби Гітлер не помер, зараз він би міг виглядати отак
18. 28 травня 2011 року випадково було виявлено, що Гітлер вважається почесним громадянином міста Амштаттен в Австрії. Терміново було проведене голосування, за результатами якого Гітлера було позбавлено цього звання.

19. В 1993 році мормони посмертно хрестили та "запечатали" Гітлера до його батьків. А представники "катакомбної церкви істинних православних християн" здійснили спробу канонізувати Гітлера під іменем "Атаульф Мюнхенський, великомученик Берлінський".
Адольф Гітлер на санчатах
20. Нещодавно в Індії відкрився магазин, якому його власник дав назву "Hitler", що звісно викликало обурення у світової спільноти. Співвласник магазину Раджа Шах сказав, що до того як зареєстрував назву магазину, знав про Гітлера лише те, що той був відомий своїм суворим характером. Хто такий насправді Гітлер дізнався лише нещодавно з інтернету.
Індус на фоні свого магазину
21. В 2010 році батьків з Нью-Джерсі, які назвали своїх дітей Адольф Гітлер та Джойс Лінн Арійська Нація позбавили права на опіку дітей. Влада зацікавилася сім'єю тоді, коли мати замовила в кондитерській торт на день народження свого сина і попросила написати: "З Днем Народження, Адольф Гітлер". В кондитерській відмовились робити напис і повідомили про цей факт у правоохоронні органи.
Маленькі Адольф Гітлер та Арійська Нація


Батьки-жартівники та Арійська Нація
http://molotoff.info